我思う故に我あり

日常で感じたこと、考えたことを綴ります。

バーガー業界も変革ー気候変動への再考

 

温暖化効果ガス排出削減は我々の課題です。

地球を子孫に残すために。

ともに考えましょう。

バーガーキングの取り組みから考える本気、

今日のVOAニュース。

 

バーガーキング、気候変動対策として「還元メタン」牛肉を推進

Burger King Pushes ‘Reduced Methane’ Beef to Fight Climate Change

learningenglish.voanews.com

 

ファーストフード会社のバーガーキングは、気候変動を制限するために、牛の食べ方を変えたいと考えています。

レストランチェーンは、レストラングループに肉を提供している牛の餌に、レモングラスと呼ばれる別の植物を加えているといいます。

ファストフードチェーンは火曜日、メタン排出量削減 ビーフホッパーを発表しました。このハンバーガーは、メタンガスの排出量が少ない牛の牛肉を使用しているといいます。このハンバーガーは、ロサンゼルス、マイアミ、ニューヨーク、テキサス州オースティン、オレゴン州ポートランドで期間限定で販売されます。

バーガーキングはまた、同社が環境に配慮していることを購入者に説得するための広告キャンペーンをテストしています。ソーシャルメディアのキャンペーンでは、カウボーイに扮した子供が牛と環境について歌っています。キャンペーンはまた、メタンガスの放出を説明するために一部の人々が下品だと考える用語も使用しています。

ホッパーのハンバーガーで最もよく知られている会社は、気候変動と戦うために何もしなければ、一般の人々が反対するのではないかと心配しています。AP通信-NORCセンターによる最近の世論調査は、同社が正しいかもしれないことを示唆しています。この調査によると、アメリカ人の3人に2人が、企業には気候変動と戦う責任があると答えています。
 

バーガーキングは火曜日、牛の餌にレモングラスを加えることでメタンを約33%削減できると考えていると述べています。

メタンは炭素を主成分とするガスで、動物の体内での消化などで有機物が分解される際に放出されます。科学者によると、牛は牧草や他の植物を消化する際に多くのメタンを放出するとのことです。メタンは温室効果ガスとも考えられており、大気中の熱を閉じ込めてしまう可能性があります。

環境保護庁によると、農業からの温室効果ガスの排出量は、2018年の米国の総排出量の10%弱を占めていると言います。牛からのメタンは、その量の約4分の1を占めていました。

AP通信社の報道によると、バーガーキングはメキシコのメキシコ州立自治大学とカリフォルニア大学デービス校の科学者と協力しました。研究者たちは、牛の毎日の飼料にレモングラスの葉を100グラム加えました。初期のテストでは、この添加によって牛はより少ないメタンの放出を引き起こしたといいます。

2 年前、競合他社のマクドナルドは、温室効果ガスの排出量を削減するための措置を取っていると述べました。当時、同社は、ビッグマッククォーターパウンダー ハンバーガーを作った方法に変更することにより排出量を削減することができたと言います。マクドナルドは、この動きが、2030年までに大気中に放出するメタンを1億5000万トンに維持できると言います。

 

ミシェル・ゴンドリーの新作はバーガーキングのミュージックビデオ風CM

ミュージックビデオのようなこのCMで歌っているのは13歳のカントリーポップ・ミュージシャン、メイソン・ラムジー君です。

amass.jp

 

「減ガス化」に取り組むスエ―デンのスタートアップ企業「Volta Greentech」

 

 

バイオ関連事業を通して牛たちの「減ガス化」に取り組もうと注目を集めている企業がある。それが2018年にスウェーデンストックホルムで創業したスタートアップ「Volta Greentech」だ。

同社は現在社員が約10人ほどの小さな会社だが、世界からの注目度は高く、これまでに様々な投資家から資金調達を実施し、今年に入って数ヶ月で50万ユーロ(約6,000万円)の資金調達に成功している。Fredrik 氏は今後の課題について、「大規模生産にむけた具体的な方法の模索、そして小規模農家でも採用できるよう価格や手法の確立を実現することだ」とBREAKIT紙のインタビューで答えている。

 

ideasforgood.jp

 

家庭でできるバイオガス発電

www.youtube.com

イスラエルの企業が開発した家庭用バイオガス生成装置「Home Biogas」。

8万円強と少し値段もはりますが、バイオガス発電で通常の電気使用量を賄える分を考えると最終的にはお得、と考える方も少なくはありません。

 重さ40㎏程度で、戸建ての家で庭があれば十分に設置できる大きさもうれしいところですね。

 

私たちに出来ること

◆電気使用量を減らす:電気を作るための石油・天然ガスの採掘時メタンガスが発生します。

◆食品ロスを減らす:廃棄された食事は、生ゴミになり腐るとメタンガスを発生します。

生ゴミ・紙ゴミを減らす:ゴミの発酵によっても発生します。

◆使い捨てレジ袋を使わない:プラスチック製品なら石油が使われ、石油採掘時にメタンガスが発生します。

 

取り組みます、はい!!

I mean it!!

 

 

 

 

 

 

 

 

原文 Burger King Pushes ‘Reduced Methane’ Beef to Fight Climate Change

FILE - In this May 8, 2018, filephoto, Burger King is announcing its work to help address a core industry challenge: the environmental impact of beef.

The fast food company Burger King wants to change the way cows eat in an effort to limit climate change.

The restaurant chain said it is adding a different plant, called lemongrass, to the diet of cows that provide meat for the restaurant group.

The fast food chain announced the Reduced Methane Emissions Beef Whopper on Tuesday. The hamburger is made with beef from cows that release less methane gas, the company says. The burgers will be available in Los Angeles, Miami, New York City, Austin, Texas and Portland, Oregon for a limited time.

Burger King is also testing an advertising campaign that it hopes will persuade buyers that the company cares about the environment. The social media campaign includes a child dressed as a cowboy singing about cows and the environment. The campaign also uses terms some people consider vulgar to describe the release of methane gas.

The company best known for the Whopper hamburger worries the public may disapprove if it does nothing to fight climate change. A recent public opinion study by the Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research suggests the company might be right. It found that two out of three Americans say corporations have a responsibility to fight climate change.

FILE - This April 25, 2019, file photo shows a Burger King in Redwood City, Calif. Burger King is announcing its work to help address a core industry challenge: the environmental impact of beef. To help tackle this environmental issue, the Burger King br
FILE - This April 25, 2019, file photo shows a Burger King in Redwood City, Calif. Burger King is announcing its work to help address a core industry challenge: the environmental impact of beef. To help tackle this environmental issue, the Burger King br

Burger King said Tuesday it believes that adding lemongrass to the cows’ diet can reduce methane by about 33 percent.

Methane is a carbon-based gas that is released when organic material breaks down, such as during digestion inside animals. Scientists say cows release a lot of methane as they digest grass and other plant material. Methane is also considered a greenhouse gas, meaning it can trap heat in the atmosphere.

The Environmental Protection Agency says greenhouse gas emissions from agriculture made up just under 10 percent of total, U.S. emissions in 2018. Methane from cows made up about one fourth of that amount.

The Associated Press reports that Burger King worked with scientists at Mexico’s Autonomous University of Mexico State and the University of California, Davis. The researchers added 100 grams of lemongrass leaves to the cows’ daily diets. In early tests, they said the addition caused the cows to release less methane.

Two years ago, competitor McDonald’s said it was taking steps to reduce greenhouse gas emissions. At the time, the company said changes to the way it made Big Macs and Quarter Pounder hamburgers could cut emissions. McDonald’s said the move would keep 150 million tons of methane out of the atmosphere by 2030.

 

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Words in This Story

chain –n. a business with many different stores, restaurants or hotels, for example, that have a similar appearance and provide the same products or services

vulgar adj. something that does not show good manners, good taste or good behavior

digestion –n. the process within the body that breaks down food into energy and needed substances

emission n. the act of producing or sending out something (such as energy or gas) from a source