我思う故に我あり

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人気急上昇中、スーパーフード’テフ’その

我が家にもグルテンフリー 商品の波は来ています。

このテフ、2014年頃から売られているようですね。

 

スーパーフード、その魅力には贖えません!!

 

VOAで英語を学びましょう!!

 

 

 

東アフリカの穀物’テフ’、米国で人気上昇中(和訳)

East African Grain ‘Teff’ Grows in Popularity in US

April o4,20224

learningenglish.voanews.com

 

アフリカの角が原産地のテフと呼ばれる古代穀物が、アメリカで人気を集めています。アメリカ西部や中西部で栽培されています。鉄分を豊富に含む”スーパーフード”としての魅力が高まっていると、生産者は指摘しています。

 

その生産者の一人が、テスファ・ドラールさんです。彼は、現在のエリトリアでテフを育てる両親を手伝って育ちました。

 

1981年、大学進学を機に渡米した彼は、インジェラが恋しくなりました、それはアフリカの角で親しまれているテフで作った平たいパンです。

 

テスファさんは、「私は家から20ポンド(約3.5キロ)のテフを持ってくることに決め、留学先のミネソタ大学に植えました」と話します。さらに、「そこから、研究のために様々な大学に寄付しました。」と付け加えました。

 

テスファは現在、ネバダ州北部でこの穀物を栽培しています。彼の会社Selam Foodsは、インジェラの調理法やテフの歴史に関する情報を共有するウェブサイトで、テフをオンライン販売しています。テフは世界で最も古い栽培植物の一つです。

 

テスファさんはネバダ州、ミネソタ州など6つの州で2,400ヘクタール以上の土地を耕作しています。ネバダ州北西部のウィネマッカは、24時間営業のカジノがあり、ジャガイモやアルファルファ、小麦、トウモロコシなどを栽培する農業の町です。

 

近年、グルテンを含まない食品への需要の高まりに対応し、テフを植える農家が増えています。ネバダ大学レノ校によると、テフ栽培のための土地は近年”爆発的に増加している”といいます。少なくとも全米25州で栽培されているとの見積もりです。

 

テスファさんの農場から少し離れたファロンのデザート・オアシス・テフ・アンド・グレインでは、ジョントさんと息子のマイルスさんが”現代の味覚に合った古代穀物”を栽培していると言います。彼らはカリフォルニアのバイヤーに大量のテフを売り、少量は地元やオンラインで販売しています。

 

ネバダ州はテフに最適な気候で、そこがいいところです。」とマイルスさんは言います。「暑いんです。とてもとても暑い。雨はほとんど降りませんが、テフには灌漑が必要です。テフを育てるにはちょうどいい気候なんです。」

 

ネバダ大学レノ校の研究者たちは、より短く、より乾燥に強いテフを開発するために研究しています。生化学の大学院プログラムを指導するジョン・クッシュマン教授は、アメリカで最も乾燥した州であるネバダの農家にとって、このような研究は特に重要であると述べています。

 

クッシュマン教授は、「世界的な気候変動により、アメリカ西部はますます乾燥しているので、いくつかのalternate crops代替作物に投資することが重要であると考えました」と述べています。

 

Alternateオルタネートとは、選択肢を提供する、通常とは異なるという意味の言葉です。

 

ボブ・デクスターさんは、カーソン川沿いの農場で、通常の作物に加えてテフを栽培しています。

 

「家畜の餌以外のものを作りたかったんだ」とデクスターさんは言います。彼はこれまで小麦、大麦、アルファルファを栽培してきました。しかし、彼は言った。「人が食べてもおいしいものを育てたかったんだ。そして、テフのことを知ったとき、ここの気候に合ったものができそうだと思ったんです 。」と。

 

テスファ・ドラールさんは、繊維質の多い”スーパーフード”は世界的に魅力的であり、テフはアメリカで人気のあるあらゆる種類の食品を作ることができる、と語っています。

 

「テフは、クッキーやパンケーキ、お粥、ピザなどに利用できます。」とテスファさんは言います。「現在、ピザハットと協力してグルテンフリーのテフを提供し、ピザに使用できるようにしています。」

 

 

 

 

 

 

East African Grain ‘Teff’ Grows in Popularity in US
Grower Tesfa Drar stands near irrigation equipment in a field of teff in northeastern Nevada. His company, Selam Foods, sells the ancient grain native to the Horn of Africa, Oct. 2021. (Tresor M. Matondo / VOA)


An ancient grain native to the Horn of Africa, called teff, is growing in popularity in the United States. It is being grown in the American West and Midwest. Growers note its increasing appeal as a “super food” that is rich in iron.

One of those farmers is Tesfa Drar. He grew up helping his parents raise teff in what is now Eritrea.

When he came to the United States for college in 1981, he missed injera, the flatbread made out of teff that is popular in the Horn of Africa.

Tesfa said, “I decided to bring 20 pounds [of teff] from home and I planted it at the University of Minnesota, where I was studying.” He added, “From there, I gave it to different colleges and universities for research.”

Tesfa now grows the grain in northern Nevada. His company Selam Foods sells it online on a website that shares cooking suggestions for injera and information about the history of teff. The grass is one of the oldest domesticated plants in the world.

Tesfa farms more than 2,400 hectares of land in Nevada, Minnesota, and in six other states. His operation in northwestern Nevada is near Winnemucca, a town that has 24-hour casinos as well as a farming community that grows potatoes, alfalfa, wheat and corn.

East African Grain ‘Teff’ Grows in Popularity in US
 
 

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In recent years, more farmers are reacting to the growing demand for foods that do not have gluten in them by planting teff. Land committed to teff production “has exploded” in recent years, reports the University of Nevada-Reno. It estimates the crop is grown in at least 25 U.S. states.

Down the road from Tesfa’s place, at Desert Oasis Teff and Grain in Fallon, John Getto and his son Myles say they are growing “ancient grains for modern tastes.” They sell a lot of teff to buyers in California and smaller amounts locally or online.

Nevada has the perfect climate for teff, which is the nice part,” Myles Getto said. “It is hot. Very, very hot. Very little rainfall, but we do irrigate our teff. It’s just a good climate to grow teff in.”

University of Nevada-Reno researchers are working to develop shorter, more drought-tolerant kinds of teff. John Cushman, a professor who directs the biochemistry graduate program, said that such research is especially important for farmers in Nevada, America’s driest state.

Cushman said, “As the western United States is getting drier and drier due to global climate change, we felt it important to make an investment in some alternate crops.”

Alternate is a term that means offering a choice or different from what is usual.

Bob Dexter added teff to his usual crops on his farm along the Carson River.

“I wanted to grow something besides cattle food,” said Dexter. He has grown wheat, barley and alfalfa. But he said: “I wanted to raise something that was good food for people to eat. And when I found out about the teff, it looked like a good fit for what we have here to work with in our climate.”

Tesfa Drar said the high-fiber “super food” has global appeal, adding that teff can be used to make all kinds of foods that are popular in America.

“Teff can be used for making cookies, for making pancakes, porridge, and you can make it for pizza,” Tesfa said. “… Now we are working with Pizza Hut to provide them gluten-free teff so they can make it for pizza.”

 

 

 

Words in This Story

domesticated – adj. : adapted over time (as by selective breeding) from a wild or natural state to life in close association with people

casino – n. a building used for gambling, a game of chance in which the goal is to win money

gluten – n. a protein especially in wheat that is important to making bread but that some people avoid eating

irrigate – v. to supply crops and plants with water

drought – n. a long period of time during which there is very little or no rain