我思う故に我あり

日常で感じたこと、考えたことを綴ります。

過酷な砂漠が生み出す濃厚なワイン❤️

Rich, strong taste !!!

味わってみたくなります!!!♬

Allyu” の名を心に留めて

 

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チリの砂漠地帯で、気候風土と努力によって生まれた珍しいワイン (和訳)

Climate, Hard Work Produce Unusual Wines in Chile’s Desert

May 31,2022

learningenglish.voanews.com

 

チリのアタカマ砂漠で栽培されるブドウは、極端な気温と砂漠の強い日差し、そして土地の高さから、皮が厚くなります。

 

世界で最も乾燥した砂漠の地元農家は、この葡萄から作られるワインが濃厚で強い味になると言います。

 

ブドウ栽培地は、標高3,600メートル、植物がほとんどない山間にあります。カラコレのブドウは、厳しい暑さや寒さに耐えることができます。

 

67歳のセシリア・クルスさんは、この6年間、このブドウ畑を管理していて、砂漠の厳しい環境には慣れています。

 

「この土地で育った私にとっては、難しいことではないわ。」とクルス産は言います。「私がいなくなった後の子供たちのためにも。とても誇らしいことだわ。」

 

A general view of the Chajnantor vineyard, owned by Samuel Varas, in the Zapar sector of San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
A general view of the Chajnantor vineyard, owned by Samuel Varas, in the Zapar sector of San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
2022年5月17日、チリ、サン・ペドロ・デ・アタカマのサパル地区にあるサミュエル・バラス氏所有のチャジュナントールのブドウ園の全景。(REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

 

クルスのようなアタカマ先住民は、長い間、他の作物を育ててきました。彼らはさまざまな方法を試しながら、高い土地でワインをつくる方法を学んできたのです。クルスさんは、リッカナンタイ農民組合に所属する18の生産者の1人で、Allyuアリュと呼ばれるワインを造っています。

 

この協同組合では、毎年約12,500本のアリユを生産しています。このワインは国際的な賞を受賞しています。このワインを生産するブドウ畑は、観光客に人気のあるサンペドロ・デ・アタカマの町の近くにあります。

 

しかし、クルスさんは、ブドウの栽培にはまだ困難があると言います。ワイン醸造の専門家、つまりエノロジストが畑を訪れれば解決すると彼女は考えています。しかし、アリュ自身の専門家であるファビアン・ムノス氏は、強烈な太陽のような他の問題は、ワインを珍しいものにすることによって本当に役に立っていると言います。

 

ムノス氏によると、強い日差しと寒い夜がブドウの果皮を厚くするのだと言います。また、この気候がワインに興味深い香りを与えています。

 

 

Chilean winemaker Fabian Munoz tastes a sweet criollo (creole) wine in the cellars of the Ayllu wine brand, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
Chilean winemaker Fabian Munoz tastes a sweet criollo (creole) wine in the cellars of the Ayllu wine brand, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
チリ、サンペドロ・デ・アタカマのトコナオのコミューンにあるアリュワインブランドのセラーで、甘いクリオロ(クレオール)ワインを味わうチリのワインメーカー、ファビアン・ムニョス氏(2022年5月17日撮影)(REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

 

ワイン愛好家の中には、ワインになる前のブドウが育った土や周囲の環境を味わえるという人もいます。ムニョス氏は、アタカマワインはそうした品質をよく保持していると言います。

 

ムニョス氏は言います:「私たちのワインのアイデンティティのひとつは、(原産地の)場所をよく表現していることです。塩の味、砂漠の味、火山岩の味、そしてブドウの味のエッセンスを失いたくないのです。」さらに、ワインを飲む人に、いろいろなワインを味わって、「わあ、アタカマ砂漠の味がする」と言わせたいと付け加えます。

 

Farmer Hector Espindola, 71, grabs dehydrated grapes called Criollo (Creole) at his vineyard, San Juan, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
Farmer Hector Espindola, 71, grabs dehydrated grapes called Criollo (Creole) at his vineyard, San Juan, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
チリ、サンペドロ・デ・アタカマにあるトコナオのコミューンにある自分のブドウ畑サンファンで、クリオロ(クレオール)と呼ばれる脱水ブドウをつかむ農家のヘクター・エスピンドラさん(71歳)=2022年5月17日。(REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

 

ボスケ・ビエホ・ヴィンヤードのオーナー、ヘクター・エスピンドラ氏は、高地でワインを作るのは非常に難しいと語っています。また、誰もが楽しめるような仕事ではないとも言っています

 

若い人たちは農業に携わりたくありません。私たちは農業に従事しており、できる限り毎日、より多くの努力と献身をもって続けていくつもりです。」とエスピンドラさんは話します。

 

 

 

 

 

 

Climate, Hard Work Produce Unusual Wines in Chile’s Desert
Farmer Cecilia Cruz is her vineyard in Caracoles, which is at more than 3,000 meters of altitude, in the commune of Socaire, in San Pedro de Atacama, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

Extreme temperatures, intense desert sun and the height of the land give grapes grown in Chile's Atacama Desert a thick skin.

Local farmers from the world's driest desert say that gives wine made from the grapes a rich, strong taste.

The grape growing area is 3,600 meters above sea level in between mountains with few plants. The grapes from Caracoles vineyard withstand severe hot and cold weather.

Sixty-seven-year-old Cecilia Cruz has managed the vineyard for the last six years. She is used to the desert's severe conditions.

"For me it is not difficult because I'm raised on the land," Cruz said. "This is the future for my children also for later, when I am not here, for them. I am very proud."

A general view of the Chajnantor vineyard, owned by Samuel Varas, in the Zapar sector of San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
A general view of the Chajnantor vineyard, owned by Samuel Varas, in the Zapar sector of San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

Native Atacama people like Cruz have grown other crops for a long time. They have tried different ways to learn how to make wines on the high land. Cruz is one of 18 producers that form part of the Lickanantay Farmer Cooperative which makes the wine, called Allyu.

The group produces about 12,500 bottles of Allyu each year. The wine has received international awards. The vineyards that produce the wine are close to the town of San Pedro de Atacama which is popular with visitors.

But Cruz said there are still some difficulties with growing grapes. She thinks an expert in wine growing, that is, an oenologist, could help by visiting the vineyard. But Allyu's own expert, Fabian Munoz, says other problems, like the intense sun, have really been helpful by making the wine unusual.

Munoz said the strong sun and cold nights make the grapes’ skin thicker. The climate also gives the wine an interesting smell.

Chilean winemaker Fabian Munoz tastes a sweet criollo (creole) wine in the cellars of the Ayllu wine brand, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
Chilean winemaker Fabian Munoz tastes a sweet criollo (creole) wine in the cellars of the Ayllu wine brand, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

The taste of the desert

Some wine lovers say they can taste the soil and surroundings in which grapes grew before they were made into wine. Munoz said the Atacama wines hold onto those qualities well.

Munoz said: "One of the identities of our wines is that they express the place (of origin) very well. We don't want to lose the essence of that salt taste, that desert taste, that volcanic rock taste, and the grape's flavors, which are distinctive.” He added that he wants the wine drinker to taste the different wines and say, ‘Wow, I'm tasting the Atacama Desert.’

Farmer Hector Espindola, 71, grabs dehydrated grapes called Criollo (Creole) at his vineyard, San Juan, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)
Farmer Hector Espindola, 71, grabs dehydrated grapes called Criollo (Creole) at his vineyard, San Juan, in the commune of Toconao, in San Pedro de Atacama, Chile, Chile May 17, 2022. (REUTERS/Rodrigo Gutierrez)

The owner of Bosque Viejo Vineyard, Hector Espindola, said it is very hard to make wine in the highlands. He added that it is not the kind of work everyone enjoys.

"The young people don't want to work in agriculture; they want to do something else. We are working in agriculture, and we are going to continue as long as we can, every day with more effort and dedication,” Espindola said.

 

 

 

Words in This Story

oenologist – n. a person familiar with the science or study of wines and winemaking

essence –n. the basic nature of a thing or its defining quality

flavor –n. the taste of something

distinctive – adj. having a special quality, style, or attractiveness

dedication – n. . complete and wholehearted devotion, or commitment, especially to a career or ideal