我思う故に我あり

日常で感じたこと、考えたことを綴ります。

宇宙がワインセラー、そのお味は?Uhhh~♬

さすが、フランス!!

宇宙で一年過ごしたワインの味はどんなものなのでしょうか!!!

なんとも、ロマンチックニュースです。

一夜、ワインの香りに酔いましょう!!

VOAニュース、Here we go!!

 

 

 

 

フランスのワインが宇宙での1年から帰還

 

French Wines Return from Year in Space

SpaceXのドラゴン宇宙船は水曜日の夜、研究材料、機器、そして12本のフランスワインを運んでフロリダの海岸沖に着陸しました 。

 

しかし、ただのワインではありません。

 

これらのワインのボトルと何本かのブドウの木は、国際宇宙ステーションで約1年を過ごし、科学の名の下に世界を周回していました。

 

このワインが開封されるのは2月末。それは、スペース・カーゴ・アンリミテッド社が、フランスのボルドーで開催される異世界のワインの試飲会のために、1、2本開栓する予定の時です。

 

農学が研究の主な目的だと、同社のチーフ兼共同創業者であるニコラ・ゴーム氏は言います。しかし、彼はワインを試飲するのは楽しいことだと認めています。彼は、フランスのワイン専門家と一緒に試飲する数少ない幸運な人の一人です。

 

その後、数ヶ月間の化学的なテストが行われます。研究者たちは、空間がワインの沈降とをどのように変化させたかを見たいと考えています。沈降とは、物質が液体の底に運ばれるプロセスです。

 

ゴーメ氏はAP通信に、彼の会社の目標は”あしたの農業はいかにして有機で健康的で人類を養うことができるかを理解しようとすることです”と語っています。ゴーム氏は、「宇宙が鍵を握っていると考えています」と付け加えています。

 

気候変動に伴い、ブドウのような農産物は、より厳しい条件の中で生きていく必要があるとゴーメ氏はいいます。スペースカーゴアンリミテッドは、一連の宇宙実験を通して、学んだことを地球上の植物をより強くするために活用したいと考えています。

 

このような宇宙研究を行うのには、もう一つ理由があります。ゴーム氏は、月や火星への未来の探検家が、地球の良いところを楽しみたいと思っています。「フランス人として、おいしい食べ物とおいしいワインを飲むことは人生の一部です。」と彼は言います。

 

ワインのボトルは、2019年11月にノースロップ・グラマン社の船で宇宙ステーションに向かう際に、安全のためにスチール製の容器に入れて保管されました。ブドウ栽培ビジネスでは杖と呼ばれるメルローカベルネ・ソーヴィニヨンのブドウの木320本は、昨年3月にSpaceXの宇宙船に残されました。

 

現時点で、宇宙ステーションの実験などを地球に戻すことができる唯一の宇宙船がSpaceXのドラゴンです。他のものは帰還時に大気中で燃え尽きます。

 

 

 
 
French Wines Return from Year in Space
FILE- This photo provided by NASA shows SpaceX's Dragon undocking from International Space Station on Tuesday, Jan. 12, 2021.
 

SpaceX’s Dragon spacecraft landed off the coast of Florida Wednesday night carrying research materials, equipment and 12 bottles of French wine.

But not just any wine!

These bottles of wine and some grapevines had spent about a year in the International Space Station, orbiting the world in the name of science.

The wine will not be opened until the end of February. That is when Space Cargo Unlimited plans to open a bottle or two for an out-of-this-world wine tasting in Bordeaux, France.

Agricultural science is the main goal of the research, says Nicolas Gaume, the company’s chief and co-founder. But he admits it will be fun to try the wine. He will be among the lucky few taking a taste, along with some French wine experts.

Months of chemical testing will follow. Researchers want to see how space changed the wine’s sedimentation and bubbles. Sedimentation is the process in which material is carried to the bottom of a liquid.

Gaume told the Associated Press that his company’s goal is to try to understand “how we’re going to have an agriculture tomorrow that is both organic and healthy and able to feed humanity.” Gaume added, “we think space has the key.”

With climate change, Gaume added agricultural products like grapes will need to be able to live in more difficult conditions. Through a series of space experiments, Space Cargo Unlimited hopes to take what is learned to make plants stronger on Earth.

There is another reason for doing such space research. Gaume expects future explorers to the moon and Mars will want to enjoy some of Earth’s nice things. “Being French, it’s part of life to have some good food and good wine,” he said.

The wine bottles were kept in steel containers for safety when they went to the space station on a Northrop Grumman ship in November 2019. The 320 pieces of Merlot and Cabernet Sauvignon vines, called canes in the grape-growing business, left on the SpaceX spacecraft last March.

At this time, SpaceX’s Dragon is the only spacecraft capable of returning space station experiments and other items to Earth. Others burn up in the atmosphere on their return.

 

 

 

 

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Words in This Story

 

wine n. an alcoholic drink made from the juice of grapes

grapevine – n. a climbing plant on which grapes grow

bubble – n. a tiny, round ball of air or gas inside a liquid

organic – adj. of food : grown or made without the use of artificial chemicals key